Sluta använda din gamla cykelsits

Om du växte upp i 80-, 90- eller till och med 2000-talet så är du säker väl medveten om hur de gamla cykelsitsarna såg ut. Man skulle kunna kalla de för stilrena men faktum är att de helt enkelt inte hade så mycket att komma med. Hårdplast och ett bälte som lämnade mycket att önska när det kom till anpassning. Jämför detta med moderna sitsar, exempelvis Thule cykelsits, så förstår du genast varför du ska slänga bort din gamla dammiga sits från din barndom.

At købe en cykel er ikke noget at skynde sig på. Hvad skal du bruge cyklen til, og hvor lang tid vil du bruge den? Der er en række faktorer at overveje, når det er tid. Afhængigt af terrænet, eller hvis du cykler mest på gaden, skal du vælge en model, der vil tage dig den bedste vej. Vil du transportere børn icykelstolen, eller endda køre cykelrutermed den samme cykel? Disse spørgsmål kan du spørge om vidt køb: Hvor? Hvornår? Hvordan? Til hvilken pris?Hvor mange år?

Allt var inte bättre förr

Många föräldrar glamoriserar sin barndom, speciellt om man dessutom har sparat några av de saker som man själv använde som barn. Om denna cykelsits fungerade för mig, självklart kommer den att fungera även för mina barn. Du kanske tänker: ”Jag klarade mig ju fint, eller hur?”, innan du monterar fast sitsen på cykeln och använder den under en cykeltur med ditt barn. Med det resonemanget kanske du även kör barnen i en av de äldre bilarna också, de som saknade säkerhetsbälten där bak. Du klarade dig trots allt när du satt i en sådan bil.

Att du ska använda en modern cykelsits och slänga din gamla är en självklarhet. Det handlar trots allt om ditt barns säkerhet och du bör alltid ta det säkra före det osäkra.

Skärpta säkerhetskrav

Dagens moderna cykelsitsar har betydligt högre säkerhetskrav jämfört med förr. Det handlar inte bara om att det ställs internationella standardkrav som måste uppfyllas, vi har även utvecklat bättre metoder för att säkerställa att kvaliteten är hög. En modern sits som exempelvis Thule cykelsits har även fler funktioner och bättre design. Detta gör sitsarna både enklare och säkrare att använda.

Sitsar som går att använda i flera år

En annan fördel med Thule cykelsits är att de faktiskt går att använda i flera år eftersom de har utvecklats för att klara av detta. Sitsen kan justeras i flera led för att kunna anpassas efter barnets växande kropp. Säkerhetsbältet kan höjas och sänkas. Allt detta gör att även lite äldre barn kan sitta bekvämt och säkert när ni cyklar tillsammans. Säkerhet, bekvämlighet och användarvänlighet är de områden som har förbättrats rejält jämfört med de äldre cykelsitsarna. Det är väl värt att investera i en cykelsits av hög kvalitet, speciellt om du gillar att cykla tillsammans med ditt barn. Oavsett om du ska på en cykeltur, ska cykla till förskolan eller kanske cykla in till stan för en fika så bör du satsa på en modern cykelsits istället för en gammal. 

Lämna ett svar