Mindfulness minskar stresskänslor

Mindfulness är en närvaro som du kan nå genom att utöva meditation. Och det kunde faktiskt inte vara enklare att uppnå mindfulness. Sätt dig bara bekvämt, fokusera på din andning, och återvänd så fort din uppmärksamhet börjar vandra iväg. Genom att följa dessa enkla steg, kan du lära känna dig själv på ett helt annat plan. Detta var kanske lite förenklat, men här nedan går vi igenom hur du gör för att uppnå detta. Vill du ha ytterligare tips och information hänvisar vi till denna länk om mindfulness och träning.

Hitta en bra plats i ditt hem, helst där det inte är så rörigt utan där du kan finna lite lugn och tystnad. Lämna lamporna på eller sitt i dagsljus. Du kan till och med sitta utomhus om du känner för det, det viktiga är att du väljer en plats med så få distraktioner som möjligt. Sätt dig på en plats där du sitter stadigt, utan att sitta som en säck potatis. Lägg märke till vad benen gör och korsa dem bekvämt framför dig, om du till exempel sitter på en kudde. Om du sitter på en stol, är det bra om dina fötter vidrör golvet.

Kroppshållning

Räta överkroppen men utan att bli stel. Ryggraden har en naturlig krökning som du ska låta vara. Huvud och axlar vilar du bekvämt på toppen av dina ryggkotor. Placera överarmarna parallellt med överkroppen och låt dina händer falla på toppen av benen. Släpp hakan något och låt blicken försiktigt falla nedåt. Bara sitt där för en stund och slappna av. Vara uppmärksam på din andning och känslorna i kroppen. Känn din andra, eller som vissa säger: följ den medan den går in och ut.

Din uppmärksamhet kommer att lämna andningen och försvinna på annat håll. Oroa dig inte utan återvänd försiktigt till att uppmärksamma andningen. Ta en paus innan du gör några fysiska justeringar, som till exempel att flytta din kropp eller klia dig på något ställe. Återvänd hela tiden till att uppmärksamma din andning.

Lämna ett svar